امارات متحده عربی، شریک امنیتی ایالات متحده، اولین کشور عربی بود که نیروگاه هستهای را با افتتاح نیروگاه «براکه» ساخت کره جنوبی در ابوظبی در سال ۲۰۲۱ آغاز کرد.
به نقل از رویترز، منابع آگاه که نامشان فاش نشده است، عنوان کردند امارات متحده عربی قصد دارد امسال مناقصهای را برای ساخت چهار رآکتور جدید در ماههای آینده راهاندازی کند.
این منابع گفتند امارات میخواهد مناقصه برگزار کند و ساختوساز را در اوایل امسال آغاز کند تا نیروگاه جدید تا سال ۲۰۳۲ برای رفع نیازهای انرژی پیشبینیشده به بهرهبرداری برسد.
مناقصه برای همه پیشنهاددهندگان بالقوه از جمله شرکتهای آمریکایی، چینی و روسی آزاد خواهد بود.
سازمان فدرال نظارت هستهای این کشور در پاسخ به سوالی درباره برنامهریزی برای ایجاد دومین نیروگاه هستهای گفت که آماده است در صورت تصمیم دولت برای ساخت نیروگاههای جدید، مجوزها و مقررات لازم را بررسی و صادر کند.
امارات متحده عربی که در سال ۲۰۰۹ توافقنامه همکاری در زمینه انرژی هستهای را با آمریکا امضا کرد، میگوید برنامه هستهای این کشور صلحآمیز است و هدف آن تنها تولید انرژی برای کاهش وابستگی به نفت است.
امارات یکی از کشورهایی بود که در اجلاس آب و هوای COP ۲۸ که در اواخر سال گذشته در دبی برگزار شد، توافق نامهای را امضا کرد تا تولید انرژی هستهای جهان را طی چهار دهه آینده سه برابر کند.
در دیگر نقاط خاورمیانه، مصر درحالتوسعه اولین نیروگاه هستهای خود است که توسط روسیه ساخته شده است. عربستان سعودی قصد دارد برنامه هستهای غیرنظامی داشته باشد، اما تاکنون از امضای توافقنامه همکاری با ایالات متحده که مانع از غنیسازی اورانیوم این کشور خلیجفارس میشود، خودداری کرده است.
ساخت چهارمین راکتور نیروگاه براکه از نوع APR-۱۴۰۰ با طراحی کرهای در ژوئیه ۲۰۱۵، سه سال پس از شروع کار بر روی اولین راکتور براکه آغاز شد. سه راکتور اول اکنون به طور کامل تحت نظارت FANR فعال هستند.
نیروگاه هستهای براکه که توسط کره جنوبی ساخته شده و در ابوظبی در ساحل به سمت عربستان سعودی و قطر قرار دارد، انتظار میرود یک چهارم برق مورد نیاز این کشور را تامین کند.
منبع:ایسنا
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟